Cirkus SD -det är inte vårt fel att våra väljare är idioter!

Säga vad man vill om SDs politik och ideologi, men underhållande är de i alla fall. Cirkus SD. En såndär cirkus med hiskeligt tragiska clowner…

Nya avslöjanden som får vem som helst som önskar bevara Sverige demokratiskt att rysa. En partiledning som därpå idiotförklarar de egna gräsrötterna och väljarna -och sedan förnekar att det hänt trots att det finns på film, publicerat på nätet för hela svenska folket att se.

Gång på gång hamnar lokalpolitiker och ibland t om riksdagsledamöter från SD i blåsväder. De fångas på film och ertappas på internet med att hota folk, förespråka odemokratiska och olagliga metoder och konsekvent uttala sig rasistiskt och homofobiskt. De hotar med järnrör och kallar andra människor för djur. Samtidigt biter sig en vattenkammad Jimmie Åkesson fast i påståendet att partiet har en nolltolerans mot rasism. Vissa får visserligen gå, men långt ifrån alla.

Det här klippet är ett praktexempel:

Vi har här en man som är kommunalpolitiker och representerar SD. Han hävdar att Sverige befinner sig i ett inbördeskrig (kanske borde vi skicka ner honom till Syrien så att han får lära sig vad ordet ”inbördeskrig” faktiskt betyder för det har han uppenbarligen ingen aning om). Sedan hävdar han att vår regering vill utrota oss svenskar genom att smitta oss med HIV.

Sist men inte minst (och här blir det komiskt snarare än anstötligt) anklagar han först folk (vem framgår inte riktigt tydligt -svenskar i allmänhet, de som röstade på alliansen förra valet eller regering och riksdag själva -typ) för att vara landsförrädare för att i nästa andetag själv mana till statskupp genom att säga att om man inte kan avsätta regeringen (som vad man än tycker om deras politik trots allt fått makten i allmänna demokratiska val och sedan dess fortsatt att hålla sig inom demokratins gränser) på laglig väg så får man ta bort dem från makten handgripligen och ”dra ut dem ur riksdagshuset”.

Visserligen säger han att det bör ske utan våld, men om de inte låter sig bli utdragna utan motstånd då? Tror han att herr Borg snällt ska låta sig bli utdragen ur sitt fina kontor av pöbeln? Hur föreställer sig denna man att det egentligen ska gå till? Det är inte mycket till verklighetsuppfattning där…

Vem är egentligen landsförrädaren i det här fallet kan man undra? En laglig demokratiskt vald regering eller han som vill kringgå en grundlagsskyddad demokratisk process och göra en statskupp?

Klyftan mellan SDs partiledning och de gräsrötter som röstar på och representerar partiet lokalt verkar avgrundsdjup, för rappt skrider partiledningen till verket och som respons på avslöjandet att SDs kommunalpolitiker går i bräschen för det svenska näthatet idiotförklarar Åkessons pressekreterare Linus Bylund partiets egna väljare i det här episka klippet från SVT:

…För att sedan som sagt förneka att det över huvud taget har hänt, trots att det finns på film till allmän beskådan.

Hade det inte varit för att han sedan förnekade alltihop hade jag skrattat åt denna dunderblunder, men nu liknar den snarare ett riktigt genidrag. Uttalandet lugnar de mer sansade potentiella SD-väljarna som är rädda för partiets mer fascistiska tendenser genom att tala om för dem att sådana extrema åsikter inte är det ”riktiga SD” och att de kan rösta på SD i trygg förvissning om att partiet kommer att skapa ett gemytligt och lyckligt Sverige.

Genom att därefter ta tillbaka uttalandet kan han bli förlåten om någon extremist-väljare känt sig förolämpad och partiet kan fortsätta med sitt dubbla ansikte som dels ett parti för antidemokratiska högerextremister och ett dels rumsrent parti för det svenska folket i allmänhet.

Sedan har vi då järnrörs-Kenth, som trots upprepade skandaler är och förblir riksdagsledamot. Och istället för att bita i det sura äpplet och acceptera att han blev tagen med byxorna nere så att säga, när hans våldsamma hot fångades på film, börjar tjafsa om huruvida det verkligen var rätt att filma och publicera filmen. Ärligt talat? Vi har en riksdagsman som vill slåss med järnrör och istället för att ta ansvar för sitt oacceptabla beteende och skärpa sig håller han på som en barnunge och pekar finger på dem som avslöjat honom?

Alltså, jag tänker bara att till och med de som i princip gillar Åkessons prat om svenska värderingar och traditioner och kanske rent av tycker illa om invandrare, kan väl stanna upp och fundera på vad som egentligen händer i det här partiet. Känns det som om det här är människor som är kapabla att vara med och styra våra kommuner och vårt land?

Beter de sig som vuxna, förnuftiga människor? Verkar de här personerna -politiker som hävdar att blodtransfusioner från homosexuella sprider HIV eller säger i TV att deras egna väljare är idioter, vara tillräckligt intelligenta för att förstå komplexa samhällsförhållanden och fatta lämpliga beslut om hur en kommun eller rent av ett helt land bör styras? Verkar de verkligen ha det här landets och befolkningens bästa för ögonen, eller verkar de vara mer upptagna av var och en sitt personliga korståg mot invandrare, romer, bögar, feminister, demokrati eller modernitet i allmänhet?

Kan man verkligen lita på att de upprätthåller våra viktiga svenska demokratiska traditioner om de får makt ute i kommunerna eller i riksdagen när de gång på gång visar en sådan arrogans inför lagen och demokratiska principer? När de knappt själva verkar veta var de står eftersom de gång på gång gör uttalanden som de sedan förnekar och när partiledningen säger en sak men verkligheten ute bland de lokala representanterna ser helt annorlunda ut? När de själva pratar om yttrandefrihet och sedan hotar personer som uttrycker andra åsikter än deras, hackar hemsidor som sprider dessa åsikter och uppmanar till kriminalitet?

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. kalebass skriver:

  Bra skrivet! Det är så mycket dumheter som sägs och görs att man kan undra över om det rör sig om ”humoristiska sabotörer” som nästlat sig in i partiet…
  Det värsta är dock att så många ändå röstar på dom. Är folket så korkat ?

  1. idaevangeliet skriver:

   ja, ”är folket så korkat?” är väl den springande frågan… jag tror inte folket är korkat. jag tror de är missnöjda med hur vårt samhälle ser ut men dels upplever att inget av de traditionellt stora partierna för en politik som kan lösa dessa problemen på ett konstruktivt sätt och dels saknar verktyg att göra en ordentlig analys av problemen och potentiella lösningar (som en följd av alltför lite/ytlig undervisning i samhällskunskap, samhällsekonomi, sociologi osv), vilket medför att de faller för SDs propaganda och retorik istället för att betrakta något av de andra, mindre partierna som lämpliga alternativ. SD erbjuder ju väldigt enkla svar på hur man ska få samhället på rätt köl igen och den där enkelheten tilltalar nog många som inte är kunskapsmässigt rustade att förstå att dessa enkla lösningar inte fungerar i praktiken och att de bygger på en förfelad samhällsanalys.
   jag tror också att blockpolitiken spelar SD i händerna då den innebär att en röst på många av de mindre partierna i praktiken i själva verket innebär en röst på moderaterna eller socialdemokraterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s