I begynnelsen var Ordet

Språket; ord har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta. Jag älskar att sätta ord på tankar och idéer, skapa meningar och spinna formuleringar. Mer än någon annan form älskar jag det skrivna ordet. Skrift ger mer tid för eftertanke än verbal kommunikation ansikte mot ansikte. Det skrivna ordet kan på ett sätt som inget annat bevara och sprida kunskap och idéer över både tid och rum.

Orden ligger alldeles i skärningspunkten mellan det världsliga och det magiska. Alla använder vi orden i vår vardag. Vi tar dem för givna och ingen ifrågasätter om deras existens eller konsekvenser är verkliga eller bara påhittade fantasier. Ändå är ord alltid magiska.

Ordet är ett av våra viktigaste magiska verktyg. Tankar och idéer kan vara luddiga, otydliga och obegripliga, men när vi sätter ord på dem får de form och blir tydligare. De blir mer påtagliga och verkliga för oss. Ofta förstår vi inte vidden av en erfarenhet, ett koncept eller en tanke förrän vi klär dem i ord. Ordet är första steget mot manifestation och att manifestera något är nästan alltid målet med magi.

Det finns många olika definitioner på magi. En av de mest kända är förmodligen Crowleys ”Magick is the art and science of causing changes to occur in conformity with will.”

Om man betraktar magi på det sättet, inser man det magiska med orden. För vad kan bättre än ord åstadkomma förändringar som överensstämmer med din vilja? Orden du talar påverkar både dig och din omgivning. Orden behöver egentligen inte ens lämna din mun för att påverka dig. Orden som finns i dina tankar har ofta lika stort inflytande på din tillvaro.

Orden kan ge oss makt eller ta makt ifrån oss. När du tänker att du vill fixa tvätten, eftersom du faktiskt föredrar att ha rena och fräscha kläder, så får du makt över din situation. Det är ditt val, du styr. När du handlar utifrån en sådan position får du kraft och självrespekt som gör att du kan åstadkomma nästan vad som helst som du bestämmer dig för.

Om du istället tänker att du måste tvätta, är du ett offer för omständigheter som du inte kan påverka. Det gör dig svag och maktlös. På liknande sätt kan andras ord påverka dig. De kan lyfta dig mot oanade höjder, men även, ofta utan att du ens lägger märket till det, ta all makt ifrån dig och styra dig utan varken tvång eller hot.

Man kan påverka hela nationer, ja, kanske en hel värld utan att lyfta ett finger, om man bara behärskar konsten att smida ord. Vad är det om inte magi?

DSC00077

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s