Nytt om stress

Just som jag postat ett grundligt inlägg om hur man hanterar stress, så upptäcker jag det här TED-talet av Kelly McGonigal. Jag tycker nog fortfarande att man ska göra vad man kan för att undvika stress. Det är ju trots allt inte så bekvämt att vara stressad. Den här informationen kan hjälpa till att avdramatisera det där med stress och därmed bidra ytterligare till att minska stressen.

I korthet menar hon att stress i första hand är skadligt om man förväntar sig att det ska vara det. Lägg märket till att detta bekräftar hur otroligt stort inflytande våra tankar och attityder faktiskt har på vår hälsa. Det är inte stressen som gör oss sjuka, utan tron på att stressen är farlig. Det är ytterligare ett belägg för att vi till en viss utsträckning faktiskt kan tänka oss friska -eller sjuka.

En annan viktig poäng i hennes tal är att man genom att söka sig till andra människor och att hjälpa eller ta hjälp av andra, kan minska de skadliga effekterna av stress. Det är alltså inte bara bättre ur problemlösningssynpunkt att slå sina kloka ihop när det blir problem -det är bättre för hälsan rent fysiskt också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s