Kränkta vita män

Just nu går det runt en bildserie på facebook där kvinnor visar upp citat på vad männen som våldtagit dem sagt till dem. Många delar, eftersom ju sexuellt våld är ett angeläget ämne. Som ett brev på posten kommer naturligtvis kommentarer från stackars kränkta vita män…

”Det är sånt här som gör att man som man inte ens kan gå åt samma håll på samma trottoar utan att en tjej som går ett par meter framför börjar få för sig saker. Trött på att se skiten”

Inser ni själva hur patetiska ni låter? Ni klagar på att kvinnor som har utsatts för övergrepp berättar sanningen och att det är jobbigt för er att många kvinnor känner sig otrygga när de rör sig offentligt, just för att verkligheten faktiskt är den att många kvinnor utsätts för sexuellt våld?

Visst, det är aldrig kul att bli misstänkliggjord, men vad sägs om lite proportionalitet och perspektiv här! Det är väl knappast kvinnorna som blivit utsatta för, eller är rädda att bli utsatta för sexuellt våld som är problemet, eller hur?

Om ni nu tycker att det är så fruktansvärt jobbigt att höra kvinnor berätta om de övergrepp de utsatts för eller att gå bakom en kvinna på trottoaren för att hon kanske eventuellt skulle kunna känna sig otrygg av det, så klaga på gärningsmännen som ger upphov till problemet istället för att hacka på offren!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s