Mörkmånemagi

Tänkte beskriva hur vi gjorde vår förändringsmagi i söndags ifall någon skulle känna sig manad. Ni som känner er för förnuftiga för att ägna er åt magi kan kalla det för ”suggestion” och prova det ändå.

När man håller på med magi använder man sig väldigt mycket av associationer och symboler. Man bränner en lapp där man skrivit ner de förändringar man önskar sig för att det är en handling med ett visst symboliskt värde, t ex för att man ser elden som något som kan bränna bort det onda, eller som något som är transformerande. Man använder ett svart ljus för att svart är en färg som associeras med fördrivning.

Det första steget är givetvis att bestämma vad det är man vill ska vara annorlunda. Vi använde ”fördrivningsmagi” (i brist på bättre svenskt ord), vilket innebär att man väljer ut en sak som man är missnöjd med och sedan tar bort den från sitt liv. Det viktiga när man använder den typen av magi är att man måste komplettera genom att tillföra något annat. Det är lite som med luft; om man tar bort luften från ett rum, kommer det strömma in luft någon annanstans ifrån.

Rent magiskt innebär det att om du tar bort något, så kommer det komma dit något annat. Om du inte själv bestämmer vad du vill ha dit istället, kommer slumpen styra. Har du tur kommer det något bättre, har du otur får du något som är ännu värre än det du hade från början. Lika bra att se till att du får det som du vill ha det genom att själv stoppa dit något bra.

Så välj något du vill ha bort från ditt liv; det kan vara stress, sjukdom, en viss relation, oro, dålig ekonomi, eller vad som helst. Nöj dig med en sak. Har du flera saker du vill ändra, välj ut en. Det är bättre att ta en i taget än att ta allt på en gång, eftersom du behöver koncentrera dig på det.

Välj sedan något du vill ha mer av i ditt liv istället, t ex harmoni, god hälsa, en pålitlig vän, trygghet, ordnad ekonomi…

Skriv ner det du vill bli av med på ett papper. Tänk på hur du formulerar dig. Det finns ett skäl till att det finns ett talesätt som lyder ”Be careful what you wish for…”, så se till att vara precis. Ta dig tid att föreställa dig det; se det framför dig och känn hur du känner dig när du upplever det. Försök att koncentrera dig och leva dig in i det så mycket som möjligt. Skriv sedan ner det du vill ha istället på samma lapp och föreställ dig hur det dåliga försvinner och det du vill ha kommer in i ditt liv istället. Föreställ dig hur det känns när du upplever den situationen du vill uppnå.

Vik ihop lappen. Lägg den under ett ljus och tänd ljuset. Använd gärna ett svart ljus, eftersom det är den färg som oftast förknippas med fördrivningsmagi. Titta in i lågan och koncentrera dig ännu en gång på att föreställa dig att det dåliga försvinner bort från ditt liv och din utvalda, braiga ersättning kommer in i ditt liv istället (skit i hur det ska gå till, för övrigt, fokusera bara på att det händer).

Låt ljuset brinna ner. Antingen kan du ställa det säkert så att du inte måste hålla koll på det hela tiden, eller kan du göra upp någon form av schema så att du bränner det en stund åt gången regelbundet och kan passa det under tiden. I så fall bör du göra om föreställningsproceduren varje gång du tänder det. När ljuset nästan är nerbrunnet bränner du lappen samtidigt som du ännu en gång föreställer dig att saker och ting blir som du önskar.

Voilà! Njut av den sköna känslan av att vara kvitt den där skiten! Välkommen till ditt nya, magiska liv!

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Ceriadwen skriver:

    Ah, ett intressant inlägg som tillförde mig nya tankar! Tackar! 🙂

  2. idaevangeliet skriver:

    vad kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s